Bommen op Syrië: Theresa May en husband tellen hun winst

Het is opmerkelijk, in onze media en pers geen woord over het ‘collateral profit’  dat de bommenactie van drie Westerse landen op Syrië, waaronder Groot Brittannië, heeft opgeleverd aan financieel gewin. Vooral voor de Britse premier Theresa May, wiens echtgenoot Philip financieel rijkelijk werd beloond en in feite een schandaal van bloedige belangenvermenging is.

We leven in een economisch systeem waarin de dood en de gruwel die bommen en raketten aanrichten op mensen, volkeren en naties reusachtige winsten oplevert voor het militair- industrieel complex. Het doden  van mensen en volkeren brengt op. Het lobbywerk van de politieke klasse op het hoogste niveau bij banken,  grootbedrijven en ook het militair-industieel complex  is zo intens dat ze na hun politieke loopbaan onmiddellijk verzekerd zijn van een duurbetaalde job in betrokken entiteiten. Denk aan de blijde intrede van de vorige EU-commissievoorzitter  Barosso als adviseur bij de Amerikaanse grootbank  Goldman Sachs,een Amerikaanse grootbank  die een verderfelijke rol speelde in het Griekse drama bij de toetreding van het land tot de eurozone.

Belangenconflict

Het is algemeen geweten dat in Groot-Brittannië de echtgenoten van de eerste minister vaak de eerste adviseurs zijn van de eerste minister. Zoals bijv. echtgenoot Denis deed bij premier Margaret Thatcher. Ook de echtgenoot van de huidige premier, Philip May, biedt redenen tot bezorgdheid gezien hij “Senior Executieve “ is van een machtig investeringfonds “Capital Group”. Als echtgenoot van premier Theresa May heeft hij wellicht toegang tot vertrouwelijke informatie. Dat maakt dat wanneer een deel van de informatie die hij bezit, in hoge mate de koers van de waarde van de aandelen kan beïnvloeden van de bedrijven waarin het investeringsfonds van Dhr. Philip geïnvesteerd heeft. Op die manier wordt er structureel een belangenconflict georganiseerd voor de echtgenoot van de eerste minister. Naast de vertrouwelijke informatie die de winsten gunstig kan beïnvloeden voor Capital Group, is er een veel duistere kant aan het licht gekomen van een belangenconflict dat dusver niet in de media ter discussie kwam naar aanleiding van de raketaanval op Syrië in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 april jl.

De JASSM raket

Philip May’s Capital Group heeft vele duizenden aandelen in ’s werelds grootste bedrijf van het militair- industrieel complex,  het Amerikaanse bedrijf Lockheed Martin Corporaton(ook leverancier van de Belgische F-16’s). Volgens een onderzoeksbureau “Investopedia”, bezit Philip May’s kapitaalgroep zo’n 7,09 % van Lockheed Martin Corporation in 2018, wat overeenkomt met een waarde van ca 7 miljard pond. Terwijl andere bronnen zeggen dat het dichter bij de 10% ligt.

Op 14 april 2018 besliste de Britse premier Theresa May, als vazal van de Amerikanen,  Britse raketten op Syrië af te vuren, zogezegd als vergelding voor de chemische aanval van het Syrische leger van president Bashar el-Assad in de stad Douma, nabij de hoofdstad Damascus. Het was een raketaanval waarin voor het eerst gebruik werd gemaakt van een nieuw type kruisraket, de JASSM, geproduceerd in exclusiviteit door de Lockheed Martin Corporation. Het eerste gebruik van deze nieuwe, dure  raket werd aangekondigd door  president Donald Trump toen hij wat geheimzinnig tweette dat de “gebruikte wapens in Syrië nieuw, mooi en slim zouden zijn”. Elke JASSM raket kost 1.000.000 dollar. Als gevolg van het groot aantal gebruikte raketten schoot het aandeel van Lockheed Martin de hoogte in. Door te bombarderen op het moment dat de beurzen voor het weekend gesloten waren, schoot het aandeel van Lockheed op maandag 16 april de hoogte in toen de beurzen openden. De Capital Group, het investeringsfonds waarin de echtgenoot van de Britse premier, Philip, de “Senior Executieve” is, maakte zo door Syrië grote winsten in de belangrijkste onderneming van het Amerikaanse militair-industrieel complex.

Britse premier en echtgenoot: bloedige winsten 

Het is dus duidelijk dat de wapenfabrikanten als Lockheed Martin winsten maken met de verkoop en het gebruik van hun wapens in een oorlog. En de spectaculaire stijging van hun aandelenkoersen sinds de zogenaamde “War on Terror” die in 2001 begon, getuigen van dit grotesk feit. Het feit dat investeringsfondsen zoals Capital Group en de erin betrokken echtgenoot van de Britse premier Theresa May van deze aangerichte schade en bloedbaden profiteren, is wansmakelijk. Elke burger in Groot-Brittannië, en zeker deze die voor de Conservatieve Partij stemt, zou ziek moeten worden van het wansmakelijk vertoon van domineesdochter premier Theresa May die beslist de Britse militairen de vuurlinie in te jagen. Daarenboven nam de Britse eerste minister een beslissing om Syrië aan te vallen zonder raadpleging van het parlement, wellicht in de wetenschap dat de investering van haar echtgenoot in de firma die de raketten maakte en verkocht grote winsten zou maken na de aanval. Het bewijst andermaal hoe corrupt en moreel failliet het Britse establishment is (cfr. T. Rogers, 17 april, Global Research).

  • Over mij

    • Miel Dullaert
      °1948 Enkele stipmomenten… Kind en tiener Ik ben geboren in Merksem. Ik behoor tot wat men noemt, de babyboomgeneratie of de eerste
      Meer lezen...
  • Citaat

    Geduld is een bittere plant met een zoete vrucht
    (Chinees spreekwoord)

  • Edward ELGAR, NIMROD

  • Tag cloud

  • Deel onze pagina op:

    © Copyright 2024 ‐ Miel Dullaert ‐ Alle rechten voorbehouden

    Disclaimer | Privacybeleid

    Webdesign by Eye