Corona virus, Italië vraagt hulp buiten de EU-landen

Italië, één van de sleutellanden in de EU-NAVO, wordt catastrofaal geconfronteerd met Covid-19, en voorlopig 5.500 doden (!). Het land heeft beroep gedaan op de hulp van Rusland, China, Cuba. Landen die openlijk door het Westen, en zeker in Washington, tot vijand verklaard werden omdat ze trachten zoveel mogelijk een eigen koers te varen. In tegenstelling tot de Nederlandse televisie (22/03 jl.) werd in de Vlaamse media van die hulp geen melding gemaakt.(foto Rode Kruis)

In een telefoongesprek van de Italiaanse premier Guiseppe Conte (foto, ontmoeting met Poetin in Rome, 2018) met de Russische president Vladimir Poetin drukte deze laatste niet alleen zijn solidariteit uit met de strijd tegen het Covid-19, maar deed hij ook concrete toezeggingen voor materiële bijstand en hulp van militaire Russische experten in virologie, biologische oorlogsvoering.

“From Russia with love”

In het bijzonder zullen de Italianen beschermingspakken ontvangen, medische apparaten voor intensieve zorgen, camions voor desinfecterende operaties. Ongeveer 100 Russische militaire virologen, artsen zijn naar Italië over gevlogen in de meest catastrofale regio van Italië, Lombardije in het noorden. Ze zullen hun Italiaanse collega’s bijstaan. Er zullen 9 Il-76 vrachtvliegtuigen worden overgevlogen met de toegezegde hulp. De Italiaanse minister van Defensie Lorenzo Guerini dankte in een telefoongesprek zijn Russische collega Sergei Schoigu. Italië verleende als NAVO lidstaat landingsrechten aan de Russische militaire vliegtuigen. Merkwaardig voor een NAVO-land als Italië is dat het de hulp van het Russisch ministerie van defensie aanvaardt. De Russen komen, zegt de westerse propaganda. Dan nog wel met militaire vrachtvliegtuigen in Navo- gebied. Met wel één groot verschil met wat de Atlantische propaganda wil doen geloven, vreedzaam, “from Russia with love”  staat er op de hulpgoederen!

De EU, de NAVO geven niet thuis om een lidstaat in nood te helpen. In Brussel en Washington zullen ze knarsetandend toegekeken hebben op  zoveel solidariteit tussen “de vijand” Rusland en een groot Europees land. In tijdens van nood leert men zijn vrienden kennen zegt een degelijk Vlaams spreekwoord. Solidariteit kent de Amerikaanse president  Donald Trump niet. Trump trachtte de rechten te kopen op een vaccin tegen het Covid-19. dat wordt ontwikkeld in Duitsland in het bedrijf CureVac in Tübingen. Trump wilde exclusief de rechten voor de VS en de Duitse wetenschappers lokken met vele dollars. De Duitse regering en het bedrijf weigerden uiteraard.

Cuba

Italië deed ook beroep op het socialistische Cuba, dat op vlak van biotechnologie en gezondheidsstructuren een hoog niveau heeft bereikt. Op sommige terreinen bijv. qua toegankelijkheid en kostprijs, is het hoger geplaatst dan de Verenigde Staten. En qua biotechnologie mag het ontwikkelingsland op een hoge status rekenen. Cuba stuurde een team van 52 dokters en verpleegkundigen waarvan enkelen gestreden hebben tegen het Ebola virus in Afrika en enkelen die in Brazilië uit het land gegooid werden door de extreemrechtse president Jair Bolsonaro (waardoor ver afgelegen gebieden en arme volkeren aan hun lot worden overgelaten). De Cubaanse ploeg bestaat uit 36 artsen, 15 verpleegkundigen onder de leiding van  één coördinator Carlos Ricardo Perez.

China

Een derde land China, waarop Italië kan rekenen, heeft een vrachtvliegtuig vol met materiaal naar het zwaar getroffen land gestuurd (foto). Vergezeld van 9 dokters die in de frontlinie zaten toen China ook zwaar getroffen werd door het Covid-19. De Chinezen werden met open armen ontvangen en bedankt door de voorzitter van het Italiaanse Rode Kruis Francesco Rocca. Vandaag zijn er meer dan 3 miljoen mondmaskers aan Italië geleverd door schenkingen van China, Rusland, Egypte en India. De Italiaanse regering zelf blijft ook niet bij de pakken zitten. Premier G. Conte heeft in de rest van Italië, 300 extra medisch personeel opgevorderd om de zwaar getroffen provincies Bergamo en Brescia te helpen. Daarbij heeft de gouverneur van de provincie Bergamo beslist alle dokters en verpleegsters op te roepen die recent  op pensioen zijn gegaan. Dit, om uitgeputte collega’s te vervangen en bijstand te verlenen aan de artsen in de ziekenhuizen. In Italië worden momenteel officieel 5.500 doden geteld.

 

 • Over mij

  • Miel Dullaert
   °1948 Enkele stipmomenten… Kind en tiener Ik ben geboren in Merksem. Ik behoor tot wat men noemt, de babyboomgeneratie of de eerste
   Meer lezen...
 • Citaat

  De mens heeft de goden geschapen,
  het omgekeerde blijft te bewijzen
  (Serge Gainsburg, Frans dichter-zanger, 1928-1991)

 • Edward ELGAR, NIMROD

 • Tag cloud

 • Deel onze pagina op:

  © Copyright 2024 ‐ Miel Dullaert ‐ Alle rechten voorbehouden

  Disclaimer | Privacybeleid

  Webdesign by Eye