Huichelarij rond de zaak Navalny

Alexei Navalny is een gekende Westers gezinde, liberale oppositiepoliticus in Rusland. Recent werd hij slachtoffer van een vermoedelijke gif aanval op een binnenlandse vlucht in Siberië. Het vliegtuig maakte een noodlanding in Omsk. Op vraag van zijn echtgenote werd hij overgebracht naar een Berlijns ziekenhuis. Onmiddellijk startte de hysterie zonder enig concreet bewijs in Duitsland en in het Westen tegen het boze, schuldige Rusland en de roep om sancties. Boegbeeld van de Duitse oppositiepartij Die Linke, SahraWagenknecht (foto) spreekt over huichelarij, een dubbele moraal.

De linkse oppositiepartij Die Linke in Duitsland waarschuwt voor de dubbele moraal en de huichelarij die rond de zaak Navalny wordt gedemonstreerd. Onder meer een aantal prominente woordvoerders van Die Linke met name Sahra Wagenknecht, Oscar Lafontaine en Gregor Gysi waarschuwen ervoor. De zaak van een Russisch oppositieleider Navalny, die in het Berlijnse ziekenhuis “Charité” ligt wordt door enkele Duitse politici als voorwendsel gebruikt voor een bouwstop van de Russisch-Europese gaspijplijn Nord Stream2.

Saoedi Arabië

S. Wagenknecht verwijt de Duitse regering A. Merkel de Duitse handelspartners niet gelijk te behandelen. In een interview in de “Neuen Osnabrücker Zeitung” verwijst Sahra Wagenknecht naar de Duitse handelspartners Saoedi-Arabië en de VS. Wie naar aanleiding van de zaak Navalny een stop van Nord Stream 2 eist, moet alle grondstoffen leveranciers aan Duitsland op dezelfde manier behandelen, volgens dezelfde criteria. En de gevolgen ervan dragen. Zelfs wanneer het Kremlin verantwoordelijk zou zijn (waarvoor geen enkel bewijst bestaat) is het nog afschuwelijker dat een handelspartner als Saoedi Arabië waar Duitsland olie van invoert en tegelijk  openlijk oppositiekrachten foltert en onthoofdt. Het is ook afschuwelijk hoe onschuldige burgers vermoord worden in het Midden-Oosten met Amerikaanse drone aanvallen in Jemen, Afghanistan, Pakistan. Uitgerekend dit land heeft zich altijd verzet tegen het Nord Stream 2 project en wil zijn eigen schaliegas leveren aan een veel hogere prijs.

Ook Oscar Lafontaine (fractieleider van Die Linke in het parlement van de deelstaat Saarland en in een vorig leven Duits minister van Financiën) (foto) klaagt de dubbele moraal aan van de Duitse regering. De Duitse regering verklaart dat Rusland betrokken zou zijn bij de gif aanslag, wat niet bewezen is. De vraag is volgens Lafontaine: “is de Duitse regering gerechtigd zulke ‘misdaden tegen de menselijkheid’ te veroordelen? Een regering die zelf deelneemt aan illegale oorlogen, en aan strijdende partijen wapentuig verkoopt dat duizenden mensen om het leven brengt”.

Ook boegbeeld Gregor Gysi (foto rechts) van Die Linke bekritiseert de ongelijke behandeling van Rusland. In het geval van Rusland wordt onmiddellijk geroepen om sancties. Voor andere landen is men zeer voorzichtig. Hij verwijst naar Saoedi Arabië, olieleverancier van Duitsland,  en de vermoorde journalist Khashoggi in een Saoedisch consulaat in Turkije, waar werd bewezen dat de Saoedische overheden er bij betrokken waren, te beginnen in een consulaat waar de journalist werd vermoord.

Alhoewel in Russische oppositiekringen A. Navalny uitgesproken liberale, Westerse stellingen inneemt, vinden na die vergiftiging er geen protest acties plaats in Rusland tegen de aanslag. Natuurlijk zijn er in het land en in het buitenland belangengroepen die geïnteresseerd zijn in de aanslag op Navalny. De Westerse regeringen zijn blijkbaar zeker dat de Russische duivel in Moskou schuldig is en spreken met wellust over “sancties”. Men kan zich afvragen vanwaar die snelle solidariteit enkele uren na de spoedopname in Duitsland? Waarom worden de rijen gesloten in Europa om Rusland net als in de MH-17 aanslag in Oekraïne en de Skripal aanslag in Salisbury in 2018 nabij London, direct te beschuldigen, zonder  dat er maar één onderzoek daad is gesteld en zeker zonder bewijzen? Ook hier in de Navalny zaak beweert de Duitse regering dat er “geen twijfel” is dat het uiterst giftige “Novichok” zenuwgif werd gebruikt door de Russische regering. Als bewijs een onderzoek in het labo van de Bundeswehr, het Duits leger onderdeel van de door de Amerikanen gecontroleerde NAVO. Het speciale chemische wapen wordt in het Westen als Russische specialiteit geserveerd, terwijl andere landen het gif vandaag ook produceren. Zoals bijv. Navo- lid Tsjechië en andere ex-Sovjet-republieken. De symptomen die Alexei Navalny vertoonde bij zijn ziekenhuisopname in Omsk-Rusland hadden niets te maken met een novichok-vergiftiging.  Dat zeggen twee Russische wetenschappers Leonid Rink en Vladimir Uglew. Beiden waren onderzoekers die betrokken waren in Sovjet- tijden bij de ontwikkeling van het dodelijke zenuwgif in het Staatsinstituut voor Organische Chemie en Technologie in de Russische regio Saratow. Volgens de wetenschappers had A. Navalny een aanval met novichok nooit overleefd. De beschuldigingen tegen Moskou vinden zij politieke onzin. (RT)

Cui Bono?

Vraag is waarom nu een Navalny zaak opduikt toevallig op het moment dat privé bedrijven van Rusland samen met zijn West-Europese privé partners bijna klaar zijn in de afronding van het belangrijk commercieel project van Nord Stream 2 (foto)? Sinds maanden verzet de Duitse regering zich tegen de eis van de VS om bouw van het Nord Stream project dat voorziet in de levering van Russisch aardgas aan West-Europa te stoppen en het duurdere schaliegas van de VS te kopen! Ineens, plots, pleiten sommigen in de Duitse regering en parlement met de toverwoorden “Novichok” en “Navalny”  voor de mogelijkheid het project op te schorten, zelfs te stoppen. Vanwaar die ommezwaai?

De vraag in een misdaad is altijd: Cui Bono of  wie heeft er voordeel bij de misdaad? Hoe dom zouden de beleidvoerders in Moskou en het Kremlin niet zijn indien zij een aanslag op een democratisch oppositiekandidaat zouden uitvoeren, vlak voor lokale verkiezingen, en nadien alles doen om hem in leven te houden via een noodlanding in Omsk, en hem daarna op vraag van de echtgenote van Navalny, over te brengen naar een Berlijns ziekenhuis in het hol van de leeuw? En de tegenstanders van de Russisch-Europese samenwerking munitie geven om het voor beide landen belangrijke gaspijplijn project Nord Stream 2 op het spel zetten?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Over mij

  • Miel Dullaert
   °1948 Enkele stipmomenten… Kind en tiener Ik ben geboren in Merksem. Ik behoor tot wat men noemt, de babyboomgeneratie of de eerste
   Meer lezen...
 • Citaat

  De rijken worden rijker, de armen armer,
  daar komen fascisme en oorlog van
  (J. Kruithof,prof. Filosofie RUGent, 1929-2009)

 • Edward ELGAR, NIMROD

 • Tag cloud

 • Deel onze pagina op:

  © Copyright 2024 ‐ Miel Dullaert ‐ Alle rechten voorbehouden

  Disclaimer | Privacybeleid

  Webdesign by Eye