Israël is een apartheidsstaat

Zuid-Afrika zal bij monde van zijn minister van Buitenlandse Zaken Naledi Pandor (foto) een verzoekschrift indienen bij het Internationaal Gerechtshof om Israël tot een ‘apartheidsstaat’ te verklaren. Zuid-Afrika is lid van de BRICS-samenwerking en vertolkt wellicht de opinie van een groot deel van het zuiden dat het beleid van het door extreemrechtse zionisten geleid Israël onverteerbaar is.

Tegen het Israëlisch bloedbad in Gaza, dat vandaag tenminste aan 15.000 mensen het leven heeft gekost waaronder meer dan 6.000 kinderen en 4.000 vrouwen, heeft Zuid-Afrika aangekondigd dat het zich voorbereidt om een verzoekschrift in te dienen bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) met het verzoek om Israël uit te roepen tot Apartheidsstaat. Dat meldt Press TV, die de woorden van minister van Buitenlandse Zaken Naledi Pandor (foto, SABC news) citeert in een verklaring van het parlement.

Zuid-Afrika zal rechtstreeks een verzoek indienen bij het Internationaal Gerechtshof om advies over de juridische gevolgen die voortvloeien uit Israëls voortdurende schending van het recht van het Palestijnse volk op zelfbeschikking, langdurige bezetting, annexatie van Palestijns gebied dat sinds 1967 is bezet.

Pandor zei dat Kaapstad wereldwijd de Palestijnse inspanningen steunt om lidmaatschap van de Verenigde Naties te verwerven en de organisatie van positieve en geloofwaardige mechanismen om de Palestijnse zaak aan te pakken op basis van het internationaal recht.

Het Zuid-Afrikaanse parlement stemde over een niet-bindende resolutie om de Israëlische ambassade in het land te sluiten en de diplomatieke betrekkingen met Tel Aviv te verbreken totdat het regime instemt met een staakt-het-vuren in Gaza. Sinds 2018 heeft Zuid-Afrika geen ambassadeur meer in Tel Aviv,  maar alleen een zaak gelastigde.

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa (foto) wil dat ook de oorlogsmisdaden van Israël worden onderzocht.

(bron, L’antidiplomatico.it)

 

 • Over mij

  • Miel Dullaert
   °1948 Enkele stipmomenten… Kind en tiener Ik ben geboren in Merksem. Ik behoor tot wat men noemt, de babyboomgeneratie of de eerste
   Meer lezen...
 • Citaat

  De Journalist is de historicus van zijn eigen tijd
  (Oriana Fallaci, Italiaanse journaliste 1929- 2006)

 • Edward ELGAR, NIMROD

 • Tag cloud

 • Deel onze pagina op:

  © Copyright 2024 ‐ Miel Dullaert ‐ Alle rechten voorbehouden

  Disclaimer | Privacybeleid

  Webdesign by Eye