Tulsi Gabbard: “VS willen dat Rusland Oekraïne aanvalt”

Tulsi Gabbard, de voormalige Amerikaanse volksvertegenwoordiger suggereert dat de VS en de NAVO willen dat Moskou de aanval inzet tegen Oekraïne. Volgens haar zouden de NAVO en president Biden gemakkelijk een oorlog in Oekraïne kunnen voorkomen. Maar ze dromer ervan dat Rusland hun bondgenoot binnenvalt om strenge sancties tegen Moskou te rechtvaardigen en een nieuwe koude oorlog aan te wakkeren die miljarden winst kan opleveren voor de Amerikaanse wapenindustrie.

Volgens Tulsi Gabbard (foto ‘Good Morning America) zouden de VS en hun bondgenoten een gewapend conflict kunnen voorkomen door te beloven dat Oekraïne geen lid zou worden van de NAVO. Het is “hoogst onwaarschijnlijk” dat Kiev ooit zal worden goedgekeurd als NAVO-lid. Dus weigeren te geloven wat nu al een realiteit is, laat zien dat de leiders van de VS en de NAVO geen vrede willen. Rusland stuurde afgelopen december 2021 veiligheidsvoorstellen naar Washington waaronder het blokkeren van Oekraïne als NAVO-lid. Maar de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei dat de alliantie haar opendeur beleid zal handhaven.

Tulsi Gabbard: “Waarom bevinden we ons in deze positie als het antwoord en het voorkomen van oorlog duidelijk is? Het wijst op de conclusie dat we willen dat Rusland Oekraïne binnenvalt. Het militair industrieel complex verdiende niet genoeg geld met de strijd tegen Al-Qaeda of het maken en leveren van wapens aan Al-Qaeda en IS. Rusland is een interessantere vijand. Wie zal de prijs betalen van de nieuwe wapens bij een eventuele oorlog tussen Rusland en Oekraïne? Het Amerikaans volk zal de prijs betalen. Het Oekraïens volk betaalt de prijs. En het Russisch volk zal de prijs betalen. Deze zoveelste oorlog ondermijnt onze nationale veiligheid. Alleen het militair-industrieel complex, dat onze politici controleert, zal winnen”. Volgens T. Gabbard hebben de Amerikaanse overheden altijd ontkend dat ze radicale islamieten hebben bewapend. Maar onderzoekers hebben gevallen gemeld van geavanceerde Amerikaanse wapens die in handen zijn gevallen van strijders die banden hadden met Al-Qaeda en de Islamitische Staat (IS). (red. De steun van de VS aan islam fundamentalisten begon reeds in de strijd tegen het door de Sovjet-Unie gesteunde progressieve regime in Afghanistan in de jaren tachtig. De overwinning op het progressieve regime door de door de Amerikanen gesteunde islam fundamentalisten ging over in een Taliban bewind. Ook in de Joegoslavië oorlog werden door de NAVO islam jihadisten ingezet in Bosnië tegen de Serviërs).

De ex- volksvertegenwoordiger zei eerder deze week dat de haviken in Washington hebben gezegd dat de VS Oekraïne als democratie moet beschermen. Terwijl de VS tegelijk steun geven aan antidemocratische acties van Kiev, zoals het sluiten van vier kritische tv-stations, het opsluiten van een leider van de oppositie partij,  het vrije baan laten aan betogingen van neo nazi’s, enz.

 

 • Over mij

  • Miel Dullaert
   °1948 Enkele stipmomenten… Kind en tiener Ik ben geboren in Merksem. Ik behoor tot wat men noemt, de babyboomgeneratie of de eerste
   Meer lezen...
 • Citaat

  Geduld is een bittere plant met een zoete vrucht
  (Chinees spreekwoord)

 • Edward ELGAR, NIMROD

 • Tag cloud

 • Deel onze pagina op:

  © Copyright 2024 ‐ Miel Dullaert ‐ Alle rechten voorbehouden

  Disclaimer | Privacybeleid

  Webdesign by Eye